2 Mins

Toen ik ongepland zwanger raakte kwam ik in een enorme rollercoaster terecht. Van vooroordelen tot plotseling niet alleen voor jezelf, maar ook voor een klein mensje verantwoordelijk zijn, het was niet niks. Ik leerde, jonger dan anderen, om mijn prioriteiten te stellen. Alles te geven om mijn studie te halen, hard te werken om financieel onafhankelijk te zijn en vooral zoveel mogelijk tijd en liefde steken in dat kleine wondertje. Achteraf denk ik dat ik mezelf daar best wel eens in heb verloren. Het was heel veel door razen en weinig stilstaan. Nu ik weer alleen met Sem ben merk ik dat ik meer de rust vind om tot mezelf te komen. Fotoboeken maken, lezen of gewoon om 21.00 met een theetje in bed liggen. Heerlijk. Het klopt immers als een bus: you are your home.

Een vriendin van mij heeft een hele mooie tatoeage met “you are your home”. En zo is het, wees je eigen thuis. Dus hoe het met mij gaat nu? Goed. Van alles wat je meemaakt leer je iets en als je dat weet om te zetten word je daar een beter mens van. Zo zie ik het ook echt. Sinds ik Tabitha bij de Beste Zangers het nummer “ik hou van mij” van Harrie Jekkers hoorde zingen was ik verkocht. Een nummer dat op het eerste gezicht wat arrogant lijkt, maar een heel belangrijke boodschap bevat.

Het is zó belangrijk om van jezelf te houden. De afgelopen jaren heb ik een grote ontwikkeling doorgemaakt op dit vlak. Waar ik eerst nog wel eens onzeker was of continu mensen om me heen wilde ben ik nu net zo gelukkig samen als alleen. En dat is fijn. Want zoals het nummer zegt “ik blijf bij mij, voor eeuwig en altijd”. Je zult het voor altijd met jezelf moeten doen. Het is makkelijk om jezelf in de drukte van alledag te vergeten, maar oh zo belangrijk om erbij stil te staan dat je ook voor jezelf moet zorgen.

Wil je meer lezen over mijn leven de afgelopen jaren? Klik dan hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.