4 Mins

Via mijn Instagram heb ik jullie op de hoogte gehouden van mijn afval en revalidatietraject. Ik was erg aangekomen en wilde koste wat het kost weer terug naar mijn oude lijf. Ondertussen kan ik zeggen dat dat aardig gelukt is. Aan de hand van de vragen die jullie heb ingestuurd heb ik een q&a gemaakt in blogvorm: alles over afvallen.

Wat heeft voor jou het meeste geholpen? Sporten of gezonder eten?

Eigenlijk echt een combinatie. Gezond eten is belangrijk, maar bewegen ook zeker. Ik ben geen afval goeroe, maar zie het een beetje zo: als je een van de twee doet moet je dubbel zo hard werken voor hetzelfde resultaat. Wanneer je ze combineert is het een stuk makkelijker. Voor mij is het erg belangrijk om het laagdrempelig te houden. Anders houd ik het niet vol. Niet mezelf alle lekkere dingen ontzeggen én niet iedere dag in de sportschool hoeven staan dus.

Hoe blijf je gemotiveerd?

Ik heb gezorgd dat het gezonde eten en dagelijkse bewegen deel is geworden van mijn “levensstijl”. Het voelt inmiddels niet meer als iets wat ik op kan geven. Het is gewoon hoe ik leef. Oftewel: neem lekker dat wijntje of die borrelhap. Plof af en toe eens lekker op de bank, maar houd je ook aan de afspraken met jezelf om wél een gezonde maaltijd te nemen of te gaan bewegen. Zo houd je het leefbaar en is het makkelijker vol te houden. Voor mij werkt resultaat zien ook erg motiverend. Dus maak voor en na foto’s zoals hieronder. Zo kun je duidelijk je progress zien. Ook het feit dat ik steeds beter de work-outs volhoud, fitter en leniger word is een goede motivator voor mij.

afvallen

At je naast het gezonde eten nog wel eens snacks en dronk je nog wijntjes?

Zeker weten. Vooral jezelf blijven belonen!

Hoe heb je naar je lichaam geluisterd en toch resultaat behaald? Ik heb zelf enkelklachten en daardoor veel last voor pijn.

Dit vond ik wel echt een dingetje. Het is ontzettend frustrerend als je lijf niet doet wat je hoofd wilt. Ik ben dan ook geregeld te ver doorgegaan waardoor ik weer een paar dagen niets kon. Nu loop ik met mijn goede vriendin Juliette en als zij merkt dat ik pijn heb roept ze me meteen terug. De keerzijde: ze merkt het ook als het geen pijn is, maar gewoon geen zin. Goed naar je lijf luisteren dus. Je hebt niet voor niets pijn en bent verder van huis als je het erger maakt. In plaats van hardlopen kun je bijvoorbeeld ook gewoon een rondje wandelen als rennen niet gaat. Zo werk je toch aan je conditie, maar overbelast je niet. Op zoek naar de balans dus!

Wat voor manier van sporten doe je en wat raad je aan?

Ik loop hard, hoepel en doe heel graag de workouts van Optima Vita op Youtube.  Leuk voor zowel beginners als gevorderden. Hoepelen raad ik nog steeds heel erg aan voor het trainen van je buik en rugspieren. In mijn “faq” hoogtepunt op Instagram vind je een swipe-up naar de hoepel die ik gebruik. Daarnaast is het ook gewoon heel erg leuk om te doen. Wandelen is de meest laagdrempelige manier van “sporten” voor mij en ook erg fijn om je hoofd leeg te maken in de buitenlucht. Hardlopen doe ik voor mijn conditie en vind ik ook erg gezellig. Wat betreft die workouts.. mijn grootste motivator is op dit moment mijn moeder eruit sporten. Coming for you mom..

Was je begonnen met een streefgewicht? Hoe effectief was dit om je doel te bereiken?

Daar ben ik wel mee begonnen, maar niet mee geëindigd. Het zegt namelijk best wel weinig. Mijn broeken werden snel te groot en het gewicht op de weegschaal daalde lang niet zo erg mee. Ik had geen spieren meer door het lange plat liggen na het breken van mijn ruggenwervel en toen deze terugkwamen zorgde dat voor extra gewicht. Mijn doel is en was mijn oude lijf van na mijn bevalling terugkrijgen, fit zijn en een goede conditie hebben. Zolang ik mijn oude broeken pas ben ik tevreden.

Dit waren de vragen met betrekking tot alles over afvallen. Benieuwd naar meer? Onlangs beantwoorde ik ook vragen in de blogreeks: “studeren en moeder zijn”. Deze vind je hier.

Comments
  • erotik december 17, 2020 Reply

    Very good article! We are linking to this great post on our website. Keep up the good writing. Reeba Zachary Quint

Leave a Reply

Your email address will not be published.